Try-out 2 februari

Try Out – CS Winds en D-zire

Op 2 februari stond rond de klok van 15.30 uur de Try Out gepland in Sportfun. Naast D-zire en CS Winds waren ook de Oerstart en Sky Winterguard (Harlingen) aanwezig om hun show te laten zien aan het voltallig aanwezige publiek.

De jongste groep van het stel, Oerstars, begon de Try Out met hun show over vogels. Voor deze dames die in November 2019 voor het eerst een vlag beet kregen, hebben ze ontzettend leuke en vrolijke show neergezet.

Daarna was het de beurt aan D-zire. D-zire is een nieuwe groep samengesteld uit leden van Con Spirito en Showband Oerterp. Deze gezamenlijke groep heeft ook reeds deel genomen aan de contest in Drachten maar daarover later meer. De show ‘Alice in Wonderland’ wordt door 6 leden overtuigend uitgevoerd, helaas is er vandaag eentje niet bij, maar dat maakt de uitvoering niet minder goed.

Als derde groep verschijnt Sky Winterguard op het veld en zij laten hun show “I Will Rise” zien. Met deze show zijn ze op de contest in Drachten gepromoveerd vanuit de Prep Class naar de Regional A class.

CS Winds is als laatste aan de beurt om hun show “Dia de los Muertos” te laten zien. Voor het eerst in uniform en alles erop en eraan. De spanning laat zich duidelijk horen, maar er wordt een degelijke eerste run neer gezet en leden en instructie zijn tevreden.

Daarna doet nogmaals iedereen hun show en wordt rond kwart voor 5 een ieder bedankt voor hun komst naar Sportfun en er op attent gemaakt, dat er op 29 februari een Fancy Fair wordt georganiseerd voor de reis naar Zweden.