Trainingsweekend 2020

Op 17 tot en met 19 januari stond het jaarlijkse trainingsweekend op het programma. En sinds enkele jaren vind dit plaats in Holwerd. Naast de gezellige sfeer in de slaaplocatie, is de trainingslocatie vlakbij en kunnen we hier de zaterdag en zondag goed repeteren.

Vrijdagavond stond in het teken van een muzikale repetitie welke werd afgesloten met een muzikale run. Na de goede repetitie, is het natuurlijk tijd om gezellig met zijn allen een spelletje ‘Weervolven’ te gaan doen en al snel gaat de tijd voorbij en voor je het weet is het laat.

Na voor sommigen een korte nachtrust, staat om 8 uur het ontbijt klaar met voor wie wil een gekookt of gebakken eitje, waarna rond de klok van 9 uur de repetitie begint. Na geen relaxte warming up, is het tijd om het laatste deel van de show in te studeren. Aan het eind van de ochtend, zitten de sets er in en na een goed verzorgde lunch is het tijd om de muziek eronder te zetten. Dus ook de pit gaat mee naar de sporthal en halverwege de middag komen we al goed door het laatste nummer heen. Dan is het echter ook tijd om de kleding te gaan passen en laatste afstemming te doen, waarna ook even in de uniformen wordt geoefend.

Na deze onderbreking wordt het laatste deel afgerond en gaan we rond 6 uur eten en worden we getrakteerd op een goed bord pasta, om de calorieën die er verbrand zijn weer aan te vullen. ’s Avonds staat er nog een muzikale repetitie gepland om te zorgen dat we ook daar de puntjes op de ‘i’ kunnen zetten

Zondag wordt er in de sporthal hard gewerkt aan details en het inbouwen van visuals om het programma al in het weekend verder uit te diepen. Aan het eind van de dag kan er dan ook een goede run worden gedraaid. Maar voor het zover is, mochten er eerst nog een 6 tal jubilarissen in het zonnetje gezet worden. Baukje en Froukje waren eerst aan de beurt, hier waren we als vereniging iets te laat mee, maar jullie meer dan 25 jarig jubileum moest natuurlijk wel gevierd worden. En wat is er dan mooier om het speldje te ontvangen van ons erelid Jan Sappé. Op 1 januari 2020 zaten twee andere leden ook 25 jaar bij de vereniging en Hetty en Danny hebben ook vanuit het bestuur een dankwoord ontvangen en het bij behorende speldje. Als laatsten ontvingen Jan Dirk en Wytze voor hun 12,5 jaar lidmaatschap ook het bijbehorende speldje. Van al deze jubilarissen waren familieleden uitgenodigd om dit heugelijke moment met hen te delen.

Na afloop van deze huldiging sloten wij ons trainingsweekend af met een run voor alle familieleden van de jubilarissen, waarna we alle spullen weer in hebben gepakt en retour gingen naar Joure.